Wees de Bron

Door: Sander Viergever

Lieve mensen, vandaag zou ik graag een methode uit Gesprekken met God met jullie uiteen willen zetten. God stelt aan ons voor, beveelt ons aan, in Gesprekken met God, dat wij mensen Scheppers zijn net als God. God stelt ons voor in GmG de Bron te zijn voor wat jij zelf wilt ontvangen, wenst te ervaren. Geef en wees wat je wenst te ervaren, in plaats van in verwachting of onvervuldheid te verblijven.

Dit ene concept Wees de Bron kan je gehele leven ten positieve veranderen is mijn persoonlijke ervaring.

Mijn leven draait niet meer om verzamelen, krijgen, binnen harken, bezitten, nee telkens als ik denk wat ik wil, bijvoorbeeld: aandacht, tijd, warmte, spullen etc. dan ga ik deze niet binnenharken of proberen te krijgen, maar ga ik beginnen deze dingen te geven. Er is altijd wel iemand in mijn omgeving die nog armer is dan ik.

En sterker nog, ik geef mensen wat ik zelf altijd wenste te ervaren maar helaas nooit ontvangen heb. Ik probeer niet te perfecte partner of vriend te vinden, maar probeer het zelf te zijn. Ik zoek geen liefde, maar geef het, ik geef het niet, ik Ben het. En als ik dit doe, en de activiteit resoneert met Wie Ik Werkelijk Ben, dan wordt ik er niet armer van ervaar ik, maar voel ik slechts Voltooiing en Gelukzaligheid in mijn ziel. Dus daarom lieve mensen, mijn boodschap:

Wil je liefde ervaren? Wees dan liefde, geef liefde.

Wil je tolerantie ervaren ? Wees dan de bron voor tolerantie

Wil je meer compassie of zorgzaamheid, empathie ontvangen? Wees dan zelf deze aspecten voor de anderen Wiens leven Jij beroert.

Wil je beter rond kunnen komen, meer financiële rijkdom ervaren? Geef dan aan hen die nog minder hebben, maar niet om er beter van te worden, maar als reden – vanuit je onderbewuste – dat je het niet geeft, maar slechts deelt. Want hé, er is meer waar dat vandaan kwam. Zorg ervoor dat anderen in welzijn verkeren.

Je worstelt met het leven, je voelt je niet gelukkig? Je bent spiritueler geworden maar toch voel je dat er wat mist? Word wakker, verander je focus. Begin uit te reiken naar je omgeving, verbind je met mensen, help anderen, geef je tijd en aandacht aan mensen, begin van betekenis te zijn voor anderen.

Het is niet nodig wrokkig, boos te zijn over het leven, draai je perspectief over je leven om, geef wat je altijd zo graag wilde ervaren – en genees je wrok, genees je onvervulde verlangen door te geven. Het is wat ik doe, het is wie ik Ben. En beste lezer jij kunt hetzelfde doen.

Wees dankbaar nu, op dit moment dat God jou gaat geven wat je verdient, maar weet wel, dit kan alleen als je gelooft dat je het werkelijk waard bent. Want Gesprekken met God zegt niet voor niets dat je alleen krijgt dat wat je gelooft, geloof daarom ook groots maar wel naar alle redelijkheid.

2 gedachten over “Wees de Bron

 1. Jantje Tetelepta 1 juli 2019 — 19:14

  Niemand komt TOT GOD dan via ZIJN ZOON JEZUS CHRISTUS…. In hoeverre wil de Mens in gesprek komen… rechtstreeks mét GOD..?
  * Alle antwoorden op vragen vinden Wij in de BIJBEL. Echter…. Mensen gaan zelf bijbelteksten interpreteren en maken Hun eigen verhaal.
  * Bibliotheken vol als bewijs.
  Nergens voor nodig.
  En Wij.. mensen… kleiner dan een Zandkorrel.
  En Wij.. mensen… een druppel uit die onmetelijke Oceaan… gaan zelf voor god spelen…????
  * Een briesje…
  * Een kuchje…en weg zijn we…!!!… Nergens meer te bekennen.

  Like

  1. Alle antwoorden vinden wij in de Bijbel zegt u? Ik geloof zeker dat de Bijbel een Heilig Boek is dat geïnspireerd is door God, echter geloof ik ook – dat uit redenen voor machtswellust en onderdrukking van volkeren en de gelovige, veel teksten weggehaald zijn, verdraaid zijn, veranderd zijn in de Bijbel. De Bijbel bevat inderdaad veel wijsheid, en zelfs leiding om dichter tot God te komen. De Bijbel kan zeker veel gelovigen helpen. Maar wat ik jammer vind is dat er ook geweldadige teksten in de bijbel staan, die gelovigen herhaaldelijk oproept om een hekel te hebben aan homo’s, om vrouwen te onderdukken – ja ook in de Bijbel, en om buitenlanders tot slaaf te drijven. Hieronder enkele bronnen weergegeven:

   – Mensen met een gebrek mogen niet in de buurt van het altaar komen volgens de Bijbel. Lev. 21:17-23: Spreek tot Aäron, zeggende: Niemand uit uw zaad, naar hun geslachten, in wien een gebrek zal zijn, zal naderen, om de spijze zijns Gods te offeren.

   – Een slaaf kopen en hebben is prima, deze zelfs mishandelen, is ook geen probleem, zo zegt de bijbel, als de slaaf maar uit het buitenland komt. Leviticus: 25:44 Aangaande uw slaaf of uw slavin, die gij zult hebben, die zullen van de volken zijn, die rondom u zijn; van die zult gij een slaaf of een slavin kopen.

   -Iemand die vloekt moet gestenigd worden tot de dood erop volgt, volgens de Bijbel. Lev. 24:10-16 Breng den vloeker uit tot buiten het leger, en allen, die het gehoord hebben, zullen hun handen op zijn hoofd leggen; daarna zal hem de gehele vergadering stenigen. […. …]

   Zo lezen we ook dat alle vrouwen worden gestraft voor de zonde van Eva en worden onder de heerschappij van de man gesteld. Genesis 3:16 Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermenigvuldigen uw smart, namelijk uwer dracht; met smart zult gij kinderen baren; en tot uw man zal uw begeerte zijn, en hij zal over u heerschappij hebben.

   Zo zijn er nog vele passages meer als deze te vinden in de Bijbel, waarin wordt opgeroepen tot onderdrukken van homoseksualiteit, tot het onderdrukken en in bezit nemen van de vrouw, tot het nemen of kopen van slaven uit het buitenland, of die gaan over het stenigen van kinderen tot oproepen die gaan over het genocide plegen aan ongehoorzame volkeren. Leest u hiervoor de Bijbel, ik overdrijf niet. Beschouw je bovenstaande passages ook als het Woord van God? Geloof jij dat bovenstaande citaten onfeilbare boodschappen van God zijn?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close