Wees de Bron

Wees de bron van de liefde die Ik in het leven van alle mensen ben. Want dat wat je anderen  schenkt, schenk je jezelf. Want er is slechts één van ons… .. Dit is de heilige wijsheid. Behandel anderen zoals je jezelf zou behandelen.

– Gesprekken met God 3-177 –

Veel van ons zijn de spirituele weg al ingeslagen, ja er is meer liefde en rust in ons leven gekomen maar toch strubbelen de meesten van ons nog.

Ja en dat is ook mijn ervaring. Toen ik Gesprekken met God ben gaan lezen en andere boeken, ben ik mezelf erg gaan ontwikkelen.

Echter nog steeds bleef ik bij tijden in ongeluk verkeren, in de geloofsovertuiging ‘ik heb dat nodig’, ‘zij doen mij dit of dat aan’ enzovoorts. En als ik niet kreeg wat ik dacht nodig te hebben om te krijgen inzake gelukkig te zijn, was ik weer teleurgesteld. Ja ik dacht ondanks gesprekken met God dat mijn leven ook om krijgen draaide.

Maar nu weet ik beter. Ik zal je zeggen, de gift van ons leven is te geven, en anderen te dienen. Ons leven is niet gecreëerd om ons slechts in behoeftes te voorzien, en dat dat dan onze verheven Glorie zal zijn.

Nee ons leven is een hemelse waarachtige gift om Goddelijk te zijn, hiermee bedoel ik, het leven van anderen positief te beïnvloeden.

Als je over een zeker iets meer wijsheid wilt verkrijgen, onderwijs anderen dan slechts de wijsheid die je al bezit..
Als je meer liefde wilt ontvangen, wees dan liefde.
Wil je meer tolerantie in de maatschappij ervaren naar elkander, wees dan zelf tolerantie.
Wil je dat anderen meer tijd voor je hebben, bezorg dan anderen deze ervaring.
Wil je meer rijkdom in je leven ervaren, gun en geef dan ook aan anderen, wees gulzig.
Zoek je de perfecte partner? Wees de perfecte partner?

Deze eenvoudige, maar revolutionaire wijsheid kan ook jouw leven veranderen. Bezorg anderen gewoon wat jij zou willen ontvangen. Ik onderwijs deze ‘wees de bron voor wat je wilt ontvangen’ constructie aan vrienden, kennissen en familieleden die mijn leven rijk zijn.

Ik ben niet meer zo gauw ontdaan over een liefdeloze houding van iemand naar mij toe. Het draait zo heeft GmG mij geleerd immers om ‘wat ik in het leven toevoeg/stop’, in plaats van ‘gericht te zijn op zoveel mogelijk te krijgen’. Dus het gaat mij slechts om liefdevol, begripvol, vredig te zijn en te verblijven, zelfs en vooral op momenten dat ik blot wordt gesteld aan duister, kwaad, liefdeloosheid.

Ik zou geen bemoedigendere constructie kunnen bedenken als deze. Vertel en onderwijs anderen dat waarover jij nog meer wijsheid wilt vergaren. Leven om te geven heeft mijn leven erg verrijkt, ik laat anderen graag voor bij de rij voor de bus, ik geef graag iets van mezelf aan anderen, ik bezorg anderen wat ik zelf altijd wilde ontvangen. Deze hele constructie ‘wees de bron’ heeft mijn leven geheeld, het heeft me ertoe aangezet te kiezen te gaan geven wat ik zelf nooit heb ontvangen maar wel wenste te ervaren. Geven en er voor anderen dienen vervuld me met een groots gevoel van geluk, welbevinden, van zelfverwerkelijking. Het heeft mijn leven veranderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close