Ware relatie met God

Door: Sander Viergever

Contact met God, het kan echt. Toen ik mij in 2012 richtte tot God en dat ik af wilde rekenen met ‘duistere zaken’ en mijn ‘duistere gedragingen’ toen ervoer ik een enorme liefde en warmte van God. Nog nooit in mijn leven was ik zo gelukkig, zo positief, zo vol van zelfvertrouwen.

God zei me, als je op een schone lijn wilt beginnen, en ernaar wilt leven om Mijn weg te volgen, vraag ik je (dit was een verzoek, absoluut geen vereiste van God!) om aan die en die persoon vergiffenis in je leven te vragen. Dit deed ik dan ook rustig aan, ik had eerder in mijn leven een paar andere mensen oprecht gekwetst en haat gevoelens gekoesterd, zo is het gekomen dat ik met deze mensen het contact heb goedgemaakt en nog steeds vandaag de dag is mijn contact met hen goed. Ik sta voor wat ik heb veroorzaakt, ik voelde woede en frustratie en dit had ik afgereageerd op anderen.

Ik ben geen Christen, maar in die tijd zei een Christelijke diaconaal medewerker tegen mij, toen ik tot hem kwam, dat er tussen mij en God dingen staan en dat ik dichter tot God zou kunnen komen als ik deze leugen zou verwijderen uit mijn leven.

Ik heb geprobeerd naar meer waarheid een eerlijkheid te leven, maar nog steeds faal ik daarin, nog steeds kan ik boos worden, nog steeds kan ik oordelen, nog steeds kan ik er in falen de waarheid te spreken. Maar wat ik wel voel is dat als ik een leugen ophef in mijn leven dat ik mijn Ziel – mijn verbinding met God – een sprongetje voel maken zodra ik een leugen ophef in mijn leven. Ik voel dan direct meer vreugde in mijn verbinding met God. Heel het leven is een gesprek met God, in Gesprekken met God vertelt God hoe en op welke wijze God tot ons communiceert. Als je de Gesprekken met God boeken wilt gaan lezen kan je beginnen met het eerste deel ‘Een ongewoon gesprek met God’. Het kan je leven makkelijker maken, de boeken hebben mij wel rust gegeven, in een wereld waar veel van je wordt gevraagd, waar je niet altijd de liefde vindt die je verwachtte, het boek stelt gelukkig dat je zelf de Schepper kunt zijn en dat je niet meer in verwachting behoeft te verkeren; maar dat je slechts zelf ‘het begin’ moet zijn, zodat je uiteindelijk in overvloedigheid zult ervaren wat je anderen hebt geholpen te ervaren.

Op onze website van Gesprekken met God (st.) staan enkele thema’s uit Gesprekken met God kort samengevat uitgelegd, ik wens je plezier bij het lezen hiervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close