Je kunt jezelf definiëren aan de hand van wat je niet bent

Door Sander Viergever

Je kunt jezelf alleen maar ervaren als kenbaar iets in aanwezigheid van wat je niet bent, zegt God in Gesprekken met God. Het Fysieke Rijk (het materiële leven) is zo geschapen dat jou een context van relativiteit wordt gepresenteerd, zodat je jezelf kunt leren kennen aan de hand van wat je niet bent.

Wat dat betekent voor mijn leven is dat voordat ik een betere relatie met zeg maar mijn familie krijg dat ik net daarvoor een slechte droom krijg waarbij ik conflict ervaar met mijn familie. Voordat ik een stuk rijker begin te worden, werd ik een stuk armer, voordat ik grotere vrede in mijn leven ging ervaren, ervoer ik een tijd van disharmonie. Telkens weer duikt dezelfde context van relativiteit op in mijn leven; gekenmerkt door beelden, gebeurtenissen, ervaringen van tegenstellingen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ik in mijn leven eerst heb moeten ervaren wie ik niet ben, om daarna Mijn Ware Zelf stukje bij beetje te gaan ervaren. Want je kunt niet worden, als je altijd al conceptueel wist wie je was.

We kunnen pas echt de betekenis van vrede kennen; waarnemelijk ervaren, als we archiefbeelden, herinneringen, beelden hebben van het tegengestelde van vrede, namelijk oorlog. Of we voor oorlog nou op onze planeet moeten kijken (wat zo is) of het leven op een andere planeet zullen moeten gaan observeren om de betekenis van vrede te kennen, het maakt niet uit, het leven in het Fysieke Rijk heeft als doel dat we ervaring kunnen opdoen, wij als stukjes God, en daarom zal het Fysieke Rijk ons altijd een context van relativiteit aanleveren, zodat we onszelf kunnen ervaren aan de hand van wat wij niet zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close