Een vreedzame, eerlijke, zorgzame samenleving

Door: Sander Viergever

Een eerlijke en nieuwe wereld:
Je kan het licht voelen vibreren…Je kan het uit je raam zien…De nieuwe Wereld..De kracht van het nieuwe licht, groter dan ooitDat licht dat ben jij..
De wereld waar we zo lang naartoe hebben gewerktEen nieuwe wereld, gefundeerd op de ankers eerlijkheid, zorg voor elkaar, transparantie en oprechtheid.
Samen creëren we deze wereld…Jij en ik…En met zoveel anderen.
Zal de nachtmerrie waar we zolang in leefden ophouden.Want er zal een opstand komen, groter dan ooit.Vanuit deze opstand zullen nieuwe zuilen opgehesen worden. Wat mij betreft het liefste nog van onderaf.
Samen creëren we deze nieuwe wereldZeg IK BEN DE GROTE OPSTAND en we zullen deze creërenVraag niet hoe, Want zodra je er werkelijk in gaat staan, deze uitdaging aan gaat nemenZal het zich ontvouwen als een plantje dat groeit
Het leven kan beter worden dan ooit tevorenHet leven kan ook slechter worden als we niet opkomen voor onze waarachtigheid en vrijheid
Hoe dan ook de Grote Opstand zal komen verwacht ik, zij wordt nu iedere periode groter. Het gaat om verbinding, er is geen strijd, er is slechts onze overgave, de overgave maakt ons dat we in verbinding willen zijn, ten diepste.
Daar waar echte verbinding is, daar kan duister niet intreden. Er zijn geen daders en slachtoffers, we creëren samen wat we ervaren. De enige reactie is verbinding vanuit authenticiteit.
We kunnen ons snel uit de ketenen van onderdrukking bevrijden, wat er voor van belang is dat je gelooft in je eigen kracht, hoe krachtig is het als je je wel kwetsbaar opstelt, als je niet de strijd aan gaat, maar zowel je wat van jezelf laat zien; je kwetsbaarheid, tegelijkertijd standvastig! maar je ook de ander laat voelen dat je zijn of haar belang herkent en begrijpt.

Dat waar je je tegen verzet maak je sterker.

Dat wat je liefdevol omarmt, genees je.

Weet dat je een ding pas kunt veranderen, als je het eerst accepteert, liefdevol beziet.

Dus wat het ook is dat je haat, accepteer en omarm het, om het vervolgens te kunnen veranderen.

2 gedachten over “Een vreedzame, eerlijke, zorgzame samenleving

 1. Saskia van Vliet 7 december 2020 — 22:50

  Hallo Sander,

  Dank voor je inspirerende woorden. Ik deel het gevoel dat we bezig zijn een andere wereld te creëren. Verborgen waarheden worden tegen het licht gehouden zodat de pijn die werd veroorzaakt kan worden geheeld. De collectieve pijn van eeuwenoude onderdrukking kan worden geheeld zodra wij gaan beseffen dat we samen 1 zijn.
  Het voelt alsof de bezem door de kast wordt gehaald en het besef groeit dat oude systemen en het definiëren van leiderschap aan het veranderen is. Ik voel opwinding , verlangen en nieuwsgierigheid om deel te nemen aan deze creatie. Ik hoop ook dat ik het geduld kan opbrengen om dit proces positief te blijven ervaren wanneer het minder snel gaat dan gehoopt .
  Ik hoop ook dat ik hieraan een actieve en positieve bijdrage kan leveren .

  Met vriendelijke groeten , Saskia van Vliet

  Like

  1. Ahh… een heel mooie en gezonde houding die je aanneemt, ja zo zie ik het ook, door zelf de gelijkwaardigheid en transparantie die ik verkies te zijn, uit te zenden en te manifesteren, probeer ik ook bij te dragen aan dit proces. Door dus aldus de Bron van de verandering te zijn die ik wens te zien…Leuk je bericht te lezen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close