Zijn doen hebben of hebben doen en dan vervolgens iets te kunnen zijn?

Door: Sander Viergever

Vroeger dacht ik dat ik eerst iets moest hebben om gelukkig en voorzien te zijn. Ah wat een frustratie, ongeluk en dergelijke heeft deze foutieve denkwijze mij ongelukkig gemaakt.

Hoe is dat voor u?

Tegenwoordig denk ik anders…. Ik denk nu, alles wat nodig is voor mezelf om te ervaren, creëer ik zelf. Misschien is dit helemaal niet de Ultieme Realiteit, of Feitelijke Waarheid, maar deze nieuwe constructie werkt toch echt wel voor mij! Sterker nog, deze nieuwe spirituele houding helpt me juist om dat aan te trekken wat ik breng en teweeg breng.

Ja u leest het goed. Ik zal een voorbeeld geven. Wens ik liefde en genegenheid te ervaren, dan zeg ik tegen mezelf deze liefde van deze vrouw en alles wat ik met haar zal creëren, staat niet meer buiten mezelf; externaliseer ik niet meer, maar beschouw ik nu als, ik heb haar zelf gecreëerd, ik bedoel daarmee, ik beschouw haar niet meer als iets buiten mezelf dat ik nodig heb en dat ik haar nu dicht bij mij moet krijgen… haha.

Nee, nu is die frustratie weg, ik zeg nu, deze vrouw, dit geld, deze rijkdom, deze gezondheid, deze mogelijkheden, wat ik ook als dromen visualiseer, bestaan enkel en slechts niet meer buiten mezelf in het beginsel van mijn aangenomen werkende zijn-doen-hebben paradigma, maar beschouw ik voortaan, zo voel ik het ook echt, dat ik al die zaken al bezit, en het enige dat ik behoef te doen is ze te delen, ze te voeren, te visualiseren.

Het enige wat ik nu behoef te doen is niet meer met kracht en frustratie een leuke vrouw of geld in de exterieure wereld moet zien te bemachtigen, met alle gevolgen voor schaarste-bewustzijn tot gevolg wat weer tot gevolg heeft dat andere mensen ook weer in het schaarste-bewustzijn terugvallen, maar dat ik nu ervaar dat de vrouw waarmee ik een leuk romantisch contact ga hebben, ook echt al in mezelf besta, ook het geld bestaat al in mezelf. Het geld bestaat al in mezelf, de rijkdom van God bestaat al in mezelf. Deze rijkdom is namelijk de liefde die ik bezit, maar ook demonstreer ik deze geloofsovertuiging door telkens wat van mezelf te delen met iemand anders, of door iemand iets te geven als ik voel of merk dat hij of zij het even beter kan gebruiken dan ik. Geluk en voltooiing stromen dan door mijn hart.

De vrouw die ik zal gaan ervaren, die ik zal leren kennen, die heb ik als het ware, als projectie, zelf gecreëerd. Door gewoon de liefde al te voelen, door alreeds te voelen wat fysiek nog niet bestaat. Ik voel nu gewoon liefde voor een kind, een mens, een vrouw of voor wie dan ook, zonder dat ik denk ahhh… ik heb zijn of haar gezelschap of warmte nodig. Nee, nu is het net of ik grootsheid ervaar, ik zeg tegen mezelf, ik ben OVERVLOED in de liefde, in financiën etc.

Want ik zeg nu tegen mezelf, ja er zullen meer dan genoeg leuke vrouwen op mijn pad komen. Wat ook gebeurd hoor. In de tussentijd ben ik bezig met mediteren en mijn staat van zijn verder te verhogen naar nog grotere vormen van geluk… dit zal alleen maar nog meer juiste en leuke mensen naar me toe trekken, omdat zij voelen dat ik ze nu echt iets te bieden heb…. terwijl ik een tijd hiervoor te claimerig, te behoeftig e.d. naar mensen was, wat minder aantrekkelijk was voor diegenen.

De rijkdom bestaat al in mij, laten we het begrip rijkdom even verbreden, want rijkdom is ten eerste een verzameling van al je gaven en giften, ook kwa talenten, die jij te bieden hebt. Door jezelf verder te ontwikkelen, daarbij horend steeds meer wordt Wie Jij Ten Diepste Bent, steeds oprechter en eerlijker naar mensen wordt, des te meer je te bieden hebt.

Hoe meer je uit je angst durft te stappen…

Hoe meer je doet als demonstratie van Wie Je Werkelijk bent, in plaats van dat je het doet om je huur of hypotheek te betalen

Hoe meer je iets doet, niet om iemand niet kwijt te raken, maar meer als demonstratie van oprechtheid en echtheid…

Des te meer rijkdom stroomt er door je heen. Het ware voelen, het werkelijk met je intuïtie verbonden zijn en daarvanuit leven, dat is de grootste rijkdom.

Mijn ervaring is dat hebben en doen niet per se leiden tot een bepaalde zijnsstaat die je vooraf wilde. Maar dat geluk of vrede of dankbaarheid een staat van zijn is, die je niet verkrijgt, echt niet, door iets te zijn of te hebben, maar verkrijgt door het te ZIJN. Creatie begint aldus met ZIJN, gevolgd door het hebben en dan door het doen.

Kies daarom je geluk. Kies derhalve vreugde en het Leven zal omstandigheden en gebeurtenissen naar je toe trekken, die deze staat van vreugde zal doen laten toenemen.

Kies daarom liefde. Het universum zal dan omstandigheden en gebeurtenissen naar je toe trekken, omdat je het bent, die deze ervaring van liefde vergroten. Het universum zal je doen laten helpen ervaren wat je zojuist zelf (!) tevoorschijn hebt gebracht, in je bewustzijn, dit door slechts de keuze te maken deze zijnsstaat, dit gevoel aan te nemen, zonder er iets voor nodig te hebben.

Ik heb het al, ik ben het al, de overvloedigheid zal door me heen stromen en zal ik aan een ieder toereijken en met een ieder delen. De overvloedigheid van God stroomt door me heen. Deze manifestaties gebeuren enkel, is mijn ervaring, als ik dit allemaal werkelijk geloof, als ik geloof dat ik deze manifestaties echt allemaal waard ben in de ogen van God, als ik werkelijk geloof en angst los kan laten.

Want lief mens, kies er eens een dag voor om in pure liefde te zijn, laat de controle los. Je zult merken als je gewoon je dag leeft, er vaak vanzelf spontane ontmoetingen ontstaan, spontaan komen er kansen op je pad die jou het mogelijk maken Jouw ZIJNSSTAAT te doen demonstreren, te uiten, te vervullen, opdat je nog meer verheven gewaarwording van deze ZIJNSSTAAT zal kunnen gaan ervaren.

Ben en vind jij jezelf waard om Groots te zijn, om een leidend Voorbeeld te zijn, om Puur te zijn? Of vind je jezelf daarvoor niet waardevol of getraind genoeg voor? Ik zal je zeggen, jij bent de schepper van jouw leven, en ik hoop maar dat je hoog mikt.

Ik hoop dat je uit je angsten kunt stappen en de meest hoogste visie over jezelf durft te gaan dromen en waar te gaan maken. Ik heb ervaren dat ik mijn dromen niet 1, 2, 3 in een paar jaar kan realiseren, soms, merk ik op, heb ik er, echt waar, 10 of 20 jaar voor nodig. Het is geloof, standvastigheid en vertrouwen in de leiding van het Leven en God.

Reacties altijd welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close