Betekenis geven aan je gemeenschap:

Gesprekken met God vertelt ons dat ons leven niets met onszelf te maken heeft, maar er alles mee te maken heeft hoe we het leven van anderen raken.

Wat gaat er door je heen als je dit leest? In mij komt in ieder geval dit op:

-Wat zou het met je doen om je iedere week een paar uurtjes vrijwillig in te zetten voor je gemeenschap; zij het door je in te zetten voor de zwakkeren, voor vluchtelingen, te werken in een winkel die non-profit werkt of… ja vul maar in.

-Zou je iedere maand een klein bedrag kunnen missen… en dit kunnen delen, kunnen geven aan mensen, of aan de lokale voedselbank, of aan de lokale verslavingsopvang… ouderenopvang, particuliere vrije school? Een organisatie die vanuit haar hart en Missie werkt, om zo de pijn te verlichten en het leven voor allen beter te maken?

-Zijn er wensen of dromen die je hebt, die jij gerealiseerd zou willen hebben in jouw gemeenschap? We lezen in GmG dat visualisaties helpen bij het bewuste proces van Creatie. Wat een goede manier is dat je plaatjes verzameld van wensen/dromen/ideëen voor jouw gemeenschap en dat je ze op de collage plakt.

Als de collage af is hang je hem in de woonkamer of slaapkamer en her-inner je jezelf telkens aan alles ‘wat zou kunnen’, alles wat jij zou kunnen co-creëren in jouw gemeenschap.. telkens als je dan langs de collage loopt of je kijkt ernaar, gaan deze dromen en ideëen leven en gaan ze vanzelf vorm krijgen. Naast dat zal de collage jouw helpen om meer gericht op goede dingen te zijn, in plaats van in je hoofd te blijven met negatieve zaken. Negativiteit is er al zoveel…

Je schept immers jouw eigen wereld. Laat er iemand beginnen, maar iedereen wacht op jou.

Zo zijn er vele dingen die je kunt doen, mijn ervaring is is als ik vriendelijk, authentiek, open en kwetsbaar naar mensen wordt, dat ik dan dezelfde houding en begroeting terug ontvang.

Wat jij geeft, al is het een glimlach, fijne begroeting, een gift of wat dan ook… geef je niet om vervolgens het ‘te willen’ terug ontvangen of iets terug te ontvangen… nee waar geluk onstaat uit onvoorwaardelijk geven.

Want hier is het geheim, als jij iets geeft, dan heeft de ander iets gekregen wat hij weer zal doorgeven… ja ja zo werkt het altijd.

Ook al heb je weinig geld en ben je platzak, er is altijd iemand in de omgeving die nog armer is, die het nog slechter heeft… jouw 2 EUR is voor deze persoon 5 EUR waard…. en het geheimpje is dit, als je volop vet veel gaat delen, dan programmeer je jouw bewustzijn dat ‘er meer is waar dat vandaan kwam’, ‘dat je overvloedigheid kent en ervaart…. wat er vervolgens voor zal gaan zorgen dat het universum je met een overvloed aan geld, spullen of wat dan ook zal voorzien.. opdat je het kunt delen.

Maar dit werkt alleen als je werkelijk geeft vanuit goedheid en niet met de onderliggende gedachte er zelf beter van te worden.

auteur: Sander Viergever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close